Electronics Projects, Circuit Diagrams

Electronic Circuits Design of Electronics Projects

Circuite electronice, scheme si montaje

Author Topic: Telecomanda PC  (Read 9370 times)

Offline unu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 37
  • Rating: 0
Telecomanda PC
« on: August 19, 2008, 10:14:20 PM »
Salut!
Am incercat sa fac un dispozitiv cu care sa controlez calculatorul cu softul winliric si nu functioneaza.
Mai stiti ceva scheme asemanatoare ?
Din ce motive ar putea sa nu mearga ?

Offline maxx

  • Global Moderator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 12
  • Rating: 0
Re: Telecomanda PC
« Reply #1 on: August 21, 2008, 04:39:17 AM »
Puteti pune schema sa vedem exact ce ati facut?

Offline unu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 37
  • Rating: 0
Re: Telecomanda PC
« Reply #2 on: August 22, 2008, 06:33:13 AM »
Asta este schema pe care am incercat sa o fac.

Offline maxx

  • Global Moderator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 12
  • Rating: 0
Re: Telecomanda PC
« Reply #3 on: August 23, 2008, 08:43:06 AM »
Incercati si cu alta telecumanda.
Daca nu functioneaza modificati schema ca si in figura de mai jos si utilizati Girder .

Offline eltech

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 303
  • Rating: 4
    • Electroniq.net
Re: Telecomanda PC
« Reply #4 on: August 23, 2008, 02:42:56 PM »
Pentu ca dispozitivul sa functioneze este necesar sa setati corect programul care il utilizati pentru comanda .

Offline unu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 37
  • Rating: 0
Re: Telecomanda PC
« Reply #5 on: August 31, 2008, 06:54:30 AM »
Pentu ca dispozitivul sa functioneze este necesar sa setati corect programul care il utilizati pentru comanda .
Cred ca montajul functioneaza acum ; dar cum trebuie setat programul Girder ?
Si cum memorez tastele?

Offline eltech

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 303
  • Rating: 4
    • Electroniq.net
Re: Telecomanda PC
« Reply #6 on: September 15, 2008, 03:28:43 PM »
Pentru a seta driverul din file  se alege settings -> plugins si se alege driverul corespunzator (Igor device) ; unde se seteaza portul pe care este conectat dispozitivul .
Dupa ce este setat dispozitivul puteti incarca unul din fisierele existeante (ex winamp.gml ,sau il creati ) .
Dupa ce fisierul a fost incarcat se poate trece la etapa de invatare a butoanelor pentru fiecare comanda.

Offline darck

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 47
  • Rating: 0
Re: Telecomanda PC
« Reply #7 on: March 08, 2009, 10:28:54 AM »
Cum pot pune un led ca atunci cum apas pe un buton de la telecomanda sa palpaie sau sa se aprinda ledul ?

Offline eltech

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 303
  • Rating: 4
    • Electroniq.net
Re: Telecomanda PC
« Reply #8 on: March 09, 2009, 08:21:01 PM »
Conectezi un led intre emitorul unui Bc557 si un rezistor  ; celalalt capat al rezistorului il conectezi la " alimentare " iar conectorul tranzistorului Bc557 il conectezi la masa si baza la iesirea senzorului TSOP1738

Offline darck

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 47
  • Rating: 0
Re: Telecomanda PC
« Reply #9 on: March 12, 2009, 09:06:34 PM »
Functioneaza dar am impresia uneori ca merge mai bine fara led  ; adica girder reactioneaza mai rapid la semnalele receptionate .