Electronics Projects, Circuit Diagrams

Electronic Circuits Design of Electronics Projects

Circuite electronice, scheme si montaje

Author Topic: ATmega32 nu functioneaza  (Read 5218 times)

Offline darck

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 47
  • Rating: 0
ATmega32 nu functioneaza
« on: May 12, 2009, 09:02:36 PM »
Am facut un montaj cu atmega32 si am o problema ... microcontrolerul nu functioneaza corect .. nu il pot programa si citii numai cateodata .
Dupa mai multe verificari am observat ca daca pun letconul fierbinte pe cristalul de cuart microcontrolerul incepe sa functioneze .
Am inlocuit cristalul cu altul dar se intampla acelasi lucru ....
care ar putea fi cauza ?

Offline eltech

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 303
  • Rating: 4
    • Electroniq.net
Re: ATmega32 nu functioneaza
« Reply #1 on: May 14, 2009, 06:14:12 AM »
Verifica daca sunt cositorite corect terminalele cristalului ...
ce valori au condensatorii conectati la cristal?

Offline darck

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 47
  • Rating: 0
Re: ATmega32 nu functioneaza
« Reply #2 on: May 16, 2009, 11:30:13 AM »
Sunt costiorite cum trebuie terminalele .
Dupa ce se raceste cristalul si daca opresc alimentarea circuitului si il alimentez din nou circuitul nu functioneaza . Daca incalzesc cristalul porneste (atunci incepe sa oscileze cuartul ; m-am uitat si cu un osciloscop) .

Offline tyc

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Rating: 0
Re: ATmega32 nu functioneaza
« Reply #3 on: May 16, 2009, 12:20:02 PM »
pai schimba cristalul cu unul cu trei cifre dupa virgula,verifica softul si incearca sa faci aplicatia cu Pic!
letconul induce tensiuni ...vizualizarea se obs. cu osciloscopul(tip led);incearca pe inserate sa lipesti un led superflux

Offline darck

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 47
  • Rating: 0
Re: ATmega32 nu functioneaza
« Reply #4 on: May 19, 2009, 09:31:26 PM »
conteaza asa mult acele trei cifre de dupa virgula?

Offline tyc

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Rating: 0
Re: ATmega32 nu functioneaza
« Reply #5 on: May 20, 2009, 09:52:27 PM »
da,e clasa de precizie si apoi daca e mai precis merge conform .hex