Electronics Projects, Circuit Diagrams

Electronic Circuits Design of Electronics Projects

Circuite electronice, scheme si montaje

Author Topic: Programare atmega32  (Read 8588 times)

Offline bma

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Rating: 0
Programare atmega32
« on: June 05, 2008, 07:31:10 PM »
Salut!

Vreau sa sa fac un montaj cu un microcontroler ATmega32 dar nu stiu cum sa-l configurez ca sa il programez .
Ma puteti ajuta sa-l configurez?

Offline eltech

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 303
  • Rating: 4
    • Electroniq.net
Re: Programare atmega32
« Reply #1 on: June 06, 2008, 06:19:23 PM »
Unde ati intampinat probleme in programare?

Offline bma

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Rating: 0
Re: Programare atmega32
« Reply #2 on: June 07, 2008, 07:54:46 AM »
Vreau sa il programez prin ISP si nu stiu cum trebuie conectati pinii respectivi la portul paralel ca sa il pot programa.
Am incercat o varianta de cablu de programare dar nu a mers.

Offline eltech

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 303
  • Rating: 4
    • Electroniq.net
Re: Programare atmega32
« Reply #3 on: June 08, 2008, 07:33:57 AM »
Vreau sa il programez prin ISP si nu stiu cum trebuie conectati pinii respectivi la portul paralel ca sa il pot programa.
Am incercat o varianta de cablu de programare dar nu a mers.
Atmega 32 il poti programa utilizand un cablu avand conexiunile ca si in figura de mai jos.
Daca microcontrolerul tau functioneaza(cristalul oscileaza si nu ai conectat pinii microcontrolerului gresit) programarea o sa decurga normal.

Offline bma

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Rating: 0
Re: Programare atmega32
« Reply #4 on: June 15, 2008, 12:42:28 PM »
Multumesc, am incercat si fara rezistori si functioneaza.

Offline unu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 37
  • Rating: 0
Re: Programare atmega32
« Reply #5 on: May 23, 2009, 10:52:54 AM »
Rezistorii aia sunt pentru protectie (limitarea curentului)