Electronics Projects, Circuit Diagrams

Electronic Circuits Design of Electronics Projects

Circuite electronice, scheme si montaje

Author Topic: CNC din imprimante  (Read 12058 times)

Offline tyc

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Rating: 0
CNC din imprimante
« on: May 23, 2009, 09:57:49 PM »
Binenteles din componentele de imprimante.CNC-ul are minim 3 axe-x,y,z ,iar imprimanta 2:x,y.Cum se pot comanda 2 imprimante in acelasi timp?

Offline darck

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 47
  • Rating: 0
Re: CNC din imprimante
« Reply #1 on: May 24, 2009, 09:03:16 AM »
cred ca se pot comanda daca le pui pe porturi diferite ; poate ar merge si pe un ul singur ;partea hard nu cred ca ar fi asa complicata .
Pentru a putea face asa ceva trebe sa stii soft sa face un programel cu care poti trimite comenzile catre imprimante .

Offline eltech

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 303
  • Rating: 4
    • Electroniq.net
Re: CNC din imprimante
« Reply #2 on: May 24, 2009, 09:59:34 AM »
In imprimanta miscarea nu este facuta doar pe o singura axa X ?

Offline tyc

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Rating: 0
Miscarea din imprimanta
« Reply #3 on: May 24, 2009, 04:36:56 PM »
...E pe o axa (capul de scriere)-x- si pe y o face hartia,care inainteaza pe masura ce capul de scriere o baleieaza...

Offline tyc

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Rating: 0
Re:Dark
« Reply #4 on: May 24, 2009, 04:48:17 PM »
Ideea e buna;sistemul nu are decat un port de imprimanta,dar tre facut sa intrerupa comandala prima imprimanta, in intrerupere sa dea comanda pt a 2a
Sa comand imprimanta pe usb in acelasi timp cu una pe paralel nu am incercat,in plus nu gasesc imprimante pe usb la dezmembrat

Offline unu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 37
  • Rating: 0
Re: CNC din imprimante
« Reply #5 on: May 24, 2009, 09:05:03 PM »
Daca se foloseste un adaptor RS232 to USB . . se poate pune un cablu cu un capat conector paralel (la imprimanta)si unul RS232 conectat la adaptorul USB - RS232 .
Partea cu intreruperile pentru comenzi s-ar putea face cu un microcontroler care sa il conectezi pe serial sau usb la calculator  iar cu ajutorul microcontrolerului sa comanzi motoarele pentru cele 3 axe .

Offline tyc

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Rating: 0
Re: CNC din imprimante
« Reply #6 on: May 30, 2009, 09:50:09 PM »
Am ajuns la concluzia ca e prea complicat,pt inceput 'trec' la una clasica-MPP unipolare,suruburi trapez,soft am gasit  pe mac1.ifrance.com/,oare unde gasesc doc de piduri ca ma bate gandul sa folosesc servouri cu motoare liniare...
« Last Edit: June 03, 2009, 09:31:37 PM by eltech »

Offline eltech

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 303
  • Rating: 4
    • Electroniq.net
Re: CNC din imprimante
« Reply #7 on: May 31, 2009, 05:07:40 PM »
Cum se numeste softul ?

Offline tyc

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Rating: 0
Re: CNC din imprimante
« Reply #8 on: June 01, 2009, 05:37:45 PM »
nu stiu,l-am vazt si-mi s-a parut ok-in termeni reali numai dupa ce il folosesc pot sa-l notez-de la 1 la 10


Offline znecula

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Rating: 0
Re: CNC din imprimante
« Reply #9 on: September 16, 2009, 11:17:20 AM »
Tyc, in ce stadiu ai ajuns cu constructia?
Ai ramas la ideea componentelor de imprimanta? (mie mi se pare dificil asa ceva).Sau ai luat totul de la zero?

Offline tyc

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Rating: 0
Re: CNC din imprimante
« Reply #10 on: September 26, 2009, 02:48:14 PM »
@znecula
la final,intre timp am renuntat la ideea de cnc din imprimante,ca nu tine si acum folosesc 'donatori' copiatoare si/sau imprimante A3;scanerele de asemenea, au un ghidaj  lung...cat despre mpp folosesc cate 2 pe o axa si asa devin destul de tari;in curand bag motoare de cc,sa rezolv cu traductoarele de pozitie(si cu timpul liber,tre de cc@12v pt. electrosecuritate)
e dificil pt ca tre sa tot schimbi planurile,in functie de ce gasesti
si nu a fost de reluare de la 0 ca scula si cadrul au ramas! ;D